Активиране на бекъп

 

Бекъпите за клауд сървъри под Linux могат да се активират от клиентската зона. Изберете сървъра, чиито бекъп желаете да активирате.Преди да активирате бекъпа, проверете колко пространство ще Ви е необходимо за него в Информация за системните ресурси.

Когато влезете във вътрешното меню към сървъра, изберете Промяна на услугата.

Изберете Активиране на бекъп – Ъпгрейд/Даунгрейд.

Променете Активиране на бекъпи – Да. Задайте необходимото бекъп пространство със слайдера. Когато сте готови, натиснете потвърди.

Поръчката Ви ще се изпише на екрана.

След като заплатите услугата, тя ще бъде налична, но е необходимо да я настроите. Можете да направите това от Storage, Бекъпи.

Можете да стартирате бекъп на момента чрез Създай архив на виртуална машина. Това ще направи пълен снапшот на системата.

Можете да зададете и схема за изпълнение на бекъпите. За целта натиснете Автоматичен бекъп. След това Създай нов график за бекъп. Можете да зададете на какъв интервал да се изпълнява бекъпът и на какъв период да бъде стартиран нов цикъл от инкрементални бекъпи. Инкременталните бекъпи съхраняват само информацията, която се е променила от последния пълен бекъп. Това Ви спестява пространство и Ви дава възможност да възстановите системата от ден по избор. Внимавайте да не изтриете по погрешка някой от предходните снапшоти, защото без тях бекъпът ще е невъзстановим след изтрития период.


Беше ли полезна тази статия?

mood_bad Не 6
mood Да 2
visibility Прегледи: 1780